2013.09.08. 14.00 Magyar Dal Napja

Magyar Dal Napja


Magyar Dal Napja

Liska Vera és koncertzenekara: Röptető

Korpás Éva: Szól a kakas, szól

Méta Együttes, Szalonna és Bandája

Téka Együttes, Tükrös Együttes,

táncház kifulladásig. Zenekarok: Tükrös Együttes, Magyarpalatkai Banda

Hatodik alkalommal rendezik meg a Magyar Dal Napját. A Fonó ebben az évben csatlakozik először a kezdeményezéshez, a rendezvény népzenei színpadának ad otthont. A nap folyamán kizárólag autentikus kárpát-medencei népzene szól kicsiknek, nagyoknak.

Liska Veronika és koncertzenekara - főleg gyermekeknek készült, közelmúltban megjelent Röptető című lemez anyagát játssza. A számos zenekarban szólistaként jeleskedő Korpás Éva 2011-ben megjelent Szól a kakas, szól című gyermeklemezének anyagával érkezik.

17.00 órától Népzene felnőtteknek:

A Méta zenekar egyedi hangzását Magyarország legjelesebb női prímása, Salamon Beáta, és Németh Ferenc egyedülálló énekhangja adja. A táncházakban, fesztiválokon és nagykoncerteken itthon, külföldön, tengerentúlon is fellépő Szalonna és Bandája zenekar koncertjein megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb zenéi. A közkedvelt Téka zenekar az eredeti hangzásvilág megőrzésére és megismertetésére törekszik évtizedek óta. A Tükrös zenekar ugyanazt az életerőt törekszik előcsalni muzsikájában, ami a hajdani fiatalokat vérét hajtotta, amikor a legjobb muzsikusok húzták a fülükbe kedvenc dallamaikat.

Belépő: 1000 Ft

Bővebb info itt.
« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat