2013.05.18. 19.00 Erdélyi zenészek klubja, Dobroda lemezbemutató koncert

Erdélyi zenészek klubja, Dobroda lemezbemutató koncert


 

Erdélyi Zenészek klubja

vendég: ifj. Neti Sanyi

Dobroda lemezbemutató koncert

19.00 Dobroda zenekar lemezbemutató koncert

A havi rendszerességgel megrendezett Erdélyi Zenészek klubjának ez alkalommal a hires kalotaszegi prímás, Neti Sanyinak a fia lesz a vendége, aki édesapja muzsikáját idézi meg a klub állandó zenészeivel: az Üsztürü muzsikusaival, Kelemen Lászlóval, Pávai Istvánnal és még sok más erdélyi kötődésű muzsikussal. Az este első felében azonban még a Dobroda Zenekaré a főszerep, akik harmadik lemezükkel lépnek a budapesti nagyközönség elé. A mi örömünkre című CD igényes táncházi muzsika különböző tájegységekről.

 

20.00 Erdélyi zenészek klubja, vendég: ifj. Neti Sanyi

Az erdélyi táncház.mozgalom a magyarországi ötlet átültetésével jött létre, két lényeges különbséggel: Ceausescu kommunista diktatúrájának sötét árnyékában és az akkori kulturális elzártságban utóvirágzó paraszti kultúra világítótornyának tövében.

Akkor ugyanis igazi lakodalmakban, igazi nagy prímások játszottak, és a székiek sem csak Kányádi halhatatlanná lett versében táncoltak „fekete-pirosban” a kolozsvári Posta téren. És, bár a szeku azonnal kitüntetett figyelmével, többek közt Kallós Zoltán segítségével mégis, kerültünk legyen bárhova a világban, életünk meghatározó élménye lett az akkori „táncházas” lét.

Szétszóródtunk, de ismét találkozni akarunk. Ebben segít a Fonó Budai Zeneház: havonta egyszer meghirdetjük az Erdélyi zenészek klubját a Fonóban, ahol az erdélyi zenészek mindenkit, mint anno Erdélyben, szívesen látnak és hívnak.

Szeretettel hívlak Benneteket!

Muzsikálnak: Székely Levente (Bodzafa, Ördögszekér, Kalamajka), Papp István "Gázsa" (Bodzafa, Gázsa), Major Levente, Szász József, Szász Lőrinc (Üsztürü), Kelemen László (Bodzafa, Ökrös), Pávai István.
(Kelemen László)


Belépő: 1000.-Ft

Jegyek kaphatók itt.

A magyar táncház módszer felkerült az UNESCO kulturális örökségei közé

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat