2013.03.09. 20.00 Világzenei nap Eastwing Group, Budapest Nufolk Revolution

Világzenei nap Eastwing Group, Budapest Nufolk Revolution


Eastwing Group

Frankie Látó jazz hegedűs hegedűjátékában ötvözi az „Old Swing” és a „Modern Bebop” jazzstílusok elemeit, mindezt elegánsan fűszerezve a ” World music” határtalan lehetőségeivel. Kéry Gábor jazz és klasszikus zenében egyaránt jártas gitáros, Shankara Lal tabla művész hatására az indiai zene szépségeit is beleolvasztotta gitárjátékába. Frankie Látó és Kéry Gábor hegedű és gitár kooperációja hozza létre a különleges hangzású és dinamikájú, egyedien interpretált saját kompozíciókból álló koncert műsort, amihez nagyszerű zenészek csatlakoztak és szerzeményeikkel, professzionális muzsikájukkal teszik teljessé az EASTWING GROUP zenekari hangzását, atmoszféráját.

Frankie Látó - hegedű

Kéry Gábor - gitár

Eichinger Tibor- gitár

Mogyoró Kornél- ütőshangszerek

Megyaszay István- bassgitár

 

Budapest Nufolk Revolution

A Budapest Nufolk Revolution december elején adta ki első EP lemezét. A lemezen 5 dal szerepel, köztük az album címadó dala, az Indul az élet, mely 3 hónapja forog a Petőfi Rádión.

"Budapest, mert itt élünk, alkotunk. Egyszerűen idevalósiak vagyunk és kész.
Nufolk („új népi”) Mert a népzene jelentése, tartalma folyamatosan változik. Nem a zene változik, hanem a nép. Arról is lemaradtunk, amikor a dudazenétől a vonós bandák átvették a stafétát. Arról is amikor a rézfúvós zenekarokból beat alakult, majd abból lakodalmas rock. Nem akarunk mindenről lemaradni.
Revolution („forradalom”). Mert forrongunk egyfolytában. Mert az már önmagában forradalom, hogy falusi zenét játszunk ebben a nagyvárosban. Mert másképp nem megy, minthogy a város zajában meg kell találni a vidék hangját, hiszen ott rejtezik benne. A legtisztább értéke a városnak a beszivárgó kulturális sokszínűség."

Jegyár: 1300 Ft

 

 « vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat