2013.02.08. 20:00 FONÓ SZALON Magyar és cigány táncok bálja

FONÓ SZALON Magyar és cigány táncok bálja


FONÓ SZALON

Magyar és cigánytáncok bálja

Romengo együttes, Buda Folk Band koncert és táncház

Az est házigazdái: Balogh Katesz és Gyurka Gergely

Kiállító borászat: Bakonyi Péter Pincészete

Romengo együttes

Lakatos Mónika - ének, Rostás "Mazsi" Mihály - gitár, ének, Rosonczy-Kovács Mihály - hegedű, Lakatos "Guszti" János - kanna, tánc, Novák Csaba - bőgő, Szokolay "Dongó" Balázs - fúvós hangszerek, Balogh Tibor - cajon, szájbőgő

A Romengo Együttes magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagyrésze ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal érkezik a magyarországi színpadokra a zenekar, azok után, hogy 2006 óta Európa számos országába vitte Magyarország jóhírét. Muzsikájukkal azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon minél többen leljék örömüket és legyenek büszkék a magyarországi oláh-cigány kultúrára, amely hazánk zenei kincsének egy nagyon fontos darabja. 

Buda Folk Band

A 2007-ben alakult Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában, amelyhez más zenei műfajokból is merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene. Ezt az elképzelést, olyan hangszerekkel valósítják meg, amelyek Magyarország területén nem mind őshonosak, de a Kárpát-medencében és a környező népek kultúrájában megtaláljuk őket. Ilyen például a hagyományos magyar népi hangszerek mellett, a kaval, a tambura, a koboz vagy a tangóharmonika. Más szóval a Buda Folk Band saját hangszerelésében és stílusában szólaltatja meg a magyar népzenét.

Jegyár: 1000 Ft

A Fonó Szalon további programjai« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat