2012.12.28. 20.00 Both Miklós Folkside Project, MagyarVista Social Club, Buda Folk Band

Both Miklós Folkside Project, MagyarVista Social Club, Buda Folk Band


Both Miklós Folkside Project, MagyarVista Social Club, Buda Folk Band

"Fonó-Ami belefér..."

Évzáró sorozatunk egyfajta “best of” is, szemezgetve a Fonó idei legemlékezetesebb élményeiből

Both Miklós Folkside Project

A figyelemre méltó, folkprogrockot művelő Napra zenekar alapító-vezető-gitáros-énekesének, Both Miklósnak új formációja a Fonóban lép fel. A zenekar - Miki eddigi zenei projektjeitől eltérően - az akusztikus hangzás felé fordul. Ebben a formációban egyszer már bemutatkoztak, - nem is akárhol - a 2011 évi WOMEX-en Koppenhágában, azóta azonban most először állnak össze újra. Folytatás decemberben a Fonóban.

Both Miklós - gitár, ének; Lukács Miklós - cimbalom; Szokolay Dongó Balázs - fúvós hangszerek; Dés András - ütőhangszerek; Novák Csaba - nagybőgő

November 30-ai koncert a Fonóban. Video itt. 

MagyarVista Social Club

Az este másik vendége a MagyarVista Social Club, melynek különböző ismert zenekarokból érkezett tagjai azon dolgoznak, hogy sajátos hangvétellel, jól felismerhető egyéni stílusban hozzanak közel egymáshoz eltérő zenei világokat. A zenekar egy lemezprojekt "utóéleteként" jött létre, a tagok többsége Mohácsy Albert Lili dalai című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként. A koncertfelkérések nyomán alakult ki ez a 8 fős felállás, amely most az első, saját néven jegyzett anyaggal jelentkezik. A zenekar nevét egy népművészetéről híres erdélyi, falu, Magyarvista után kapta, a szójátékkal egyben tisztelegve a világhírű kubai együttes előtt is. A közreműködői névsorból kitűnik, hogy különböző stílusokat képviselő, saját területükön elismert muzsikusokról van szó, akik azon dolgoznak, hogy sajátos hangvétellel, jól felismerhető egyéni stílusban hozzanak közel egymáshoz eltérő zenei világokat. Így talál egymásra muzsikájukban a magyar népzene és a blues, a reggae, a latin ritmusok, a jazz.

Buda Folk Band

A 2007-ben alakult Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában, amelyhez más zenei műfajokból is merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene. Ezt az elképzelést, olyan hangszerekkel valósítják meg, amelyek Magyarország területén nem mind őshonosak, de a Kárpát-medencében és a környező népek kultúrájában megtaláljuk őket. Ilyen például a hagyományos magyar népi hangszerek mellett, a kaval, a tambura, a koboz vagy a tangóharmonika. Más szóval a Buda Folk Band saját hangszerelésében és stílusában szólaltatja meg a magyar népzenét. 

Jegyár:

elővételben 1300 Ft

helyszínen 1500 Ft

Jegyek kaphatók itt

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat