2012.12.15. 18:00 Kiskarácsony Borkarácsony Berecz András, Góbé lemezbemutató

Berecz András, Góbé lemezbemutató Kiskarácsony Borkarácsony


Kiskarácsony Borkarácsony - Fonó 17

18.00 A kiállító borászatok: Babiczky Pincészet, Szegediék ínyencségei, Ruppert Pincészet, Koczor Pincészet, Gepárd és Űrhajó Borbár

18.30 zenés gyerekfoglalkozás vezeti: Egervári Mátyás (Góbé zenekar)

20.00 Berecz András estje. Rokonok söre - csuvas sördalok Km.: Navratil Andrea (ének), Demeter László (kobza)

21.30 A Góbé zenekar lemezbemutató koncertje

Fidelio összeFONÓdások

Kövesd velünk a kivetítőn a Fölszállott a páva döntőjét!

A döntő után várunk mindenkit a Leszállott a páva bulira a Fonóba! 

Érzékek kavalkádja a Fonóban…, avagy a különleges zenei élmények mellé feledhetetlen boros élményeket párosítunk…a többit rátok bízzuk. A Fonó 17 jubileumi sorozat azokat a programokat fűzi egy csokorba, amelyek képviselik az idén 17 éves Fonó szellemiségét.

Berecz András estje. Rokonok söre - csuvas sördalok 

Km.: Navratil Andrea (ének), Demeter László (kobza)

A sördal énekeit a testvérek, rokonok kiengesztelésére, megbékítésére, az öregek és a rokoni vendégségek magasztalására tartogatják a Volga folyó mentén élő csuvasok ma is. Berecz András lemezének előzményéül a Rokonok söre című kötet szolgált. Innen vezetett az út a rokondicsérő sördalokhoz. (MTI)

"a sördalról, a csuvas rokonságról és a csuvas öregekről:

Ha a csuvas embernek meglódul a lelke, akár egy egész este, egyhuzamban rokonairól dalol, rokonságát köszönti. Ezt akkor is megteszi, amikor nem is csak úgy, saját magától, hanem forró, mézes sörétől lódul egy jó nagyot, féktelen jókedvében! A rokoni összetartást megszámlálhatatlan eleven hasonlatba, rengeteg költői képbe tömöríti. Így születik a sördal. Ebbe a műfajba — mint valami díszes menyasszonyi ládába, királyi kádba — tengernyi kincset halmozott fel.

Ha a dalolást a csuvas ember a susogó nádtól tanulta[12] (A dal), első leckéi közt lehetett a mélyen szemlélődő és szemléletes sördal is. Hogy felépítése egyszerű, hogy sokszor együtt ide-oda hajlongva dúdolják, és hogy csoportban él igazán, az még a „mester” közvetlen hatása, ám azzal, hogy a világon minden jóról és szépről az atyafiság jut eszébe, messze meghaladta mesterét."

"Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. " (Berecz András)

Góbé lemezbemutató

Az idei őszi HaTeha Szerdák egyik állandó zenekara, a közkedvelt Góbé lemezének bemutató koncertje.

 A GÓBÉ ZENEKAR 2007 őszén alakult Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola négy diákjából. A tagok jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói. A zenekar már az alakulás utáni első hónapokban bemutatkozott a Duna TV-ben, döntős lett az országos Fonó Ki-Látó tehetségkutató versenyen, és a III. Bornépek Dalai Népzenei Versenyen elnyerte a Szentendrei Szabadtéri Múzeum különdíját.

A program a Fidelio összeFONÓdások sorozat tagja.

Cikk a Fidelio.hu-n a Góbé zenekarról

Jegyár: 1500 Ft (22 óra után ingyenes a belépés)

Jegyek kaphatók itt. 
 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat