2012.12.14. 18:00 Kiskarácsony Borkarácsony Erdélyi zenészek Klubja

Jubileumi gálakoncertek Kiskarácsony Borkarácsony


Kiskarácsony Borkarácsony - Fonó 17

18.00 órától Borkarácsony. A kiállító borászatok: Egri Borvár, Gepárd és Űrhajó Borbár, Ruppert Pincészet, Koczor Pincészet

19.00 Füleki László "Bivalyok között" című kiállításának megnyitója

20.00 Erdélyi zenészek klubja, 20 éves az Üsztürü, 10 éves a Heveder, 5 éves a Harmadik.

Jubileumi gálakoncertek

Érzékek kavalkádja a Fonóban…, avagy a különleges zenei élmények mellé feledhetetlen boros élményeket párosítunk…a többit rátok bízzuk. A Fonó 17 jubileumi sorozat azokat a programokat fűzi egy csokorba, amelyek képviselik az idén 17 éves Fonó szellemiségét.


Az 1992 májusában alakult és azóta számos országban sikert arató Üsztürü idén ünnepli 20. születésnapját. Az egyik legismertebb erdélyi zenekar, a Heveder ebben az évben 10 esztendős, míg a kolozsvári 2007 őszén két zenekar, a szamosújvári Sóvirág és a székelykeresztúri Cikász tagjaiből született (szó szerint) Harmadik zenekar idén 5 éves.


Az Üsztürü Ars Poetikája: “Pályafutásunk során gyakran találkoztunk olyan erdélyi adatkölőkkel, akiknek köszönhetően egyre jobban elmélyült bennünk a népi kultúra iránti tisztelet, szeretet, melynek következtében egyre nagyobb késztetést éreztünk arra, hogy lakhelyükön, eredeti környezetben is találkozzunk ezekkel az emberekkel, gazdagodjunk életszemléletükkel is. Megszerzett élményeink olyan gondolatokat, érzelmeket, hangulatokat ébresztettek bennünk, amelyeket hangszereinkkel szeretnénk kifejezésre juttatni.”

Kiállításmegnyitó részletek itt.

Jegyár: 1500 Ft

Jegyek kaphatók itt.
 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat