2012.11.19. 20.00 Szabad Este

improvizált zene és tánc a Fonóban


Szabad esték

A hétfői SZABAD ESTÉK sorozat részeként újra a kontakt improvizációé a Fonó pajtája. Gyertek, zsongjuk be együtt a teret, mozogjunk, érintsünk, zajongjunk - legyünk jelen a testünkben és a hangunkban. Az óra és a jam külön-külön is látogatható.

18:30-20:00 KONTAKT ÓRA - vezeti: Gál Eszter

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk ezt az órát. Gál Eszter a legtapasztaltabb magyar kontakttáncosok egyike, nemzetközileg is elismert szaktekintély. A Skinner Release technikából inspirálódva a lehető legtermészetesebb módon vezet el minket fizikalitásunk mélyebb rétegeibe. Az óra kiváló rávezetést nyújt a jam-re.

20:00-22:30 "csak-egy-jam" - zenei házigazda: Ágoston Béla

Hogy miért 'csak-egy-jam'? Ez egy olyan alkalom, ahol nincs felvezetés és levezetés, se megadott fókusz, vagy téma. Saját ritmusodban érkezhetsz, melegíthetsz, hangolódhatsz - mindenki saját történetét éli meg, amiket egy-egy, önmagától létrejövő pillanat közös élménnyé tud kovácsolni. Egy ilyen jam-en semmi sem olyan fontos, mint a valós idejű jelenlét. Ez a zenére is igaz: itt nem használunk CD-lejátszót, kizárólag élőzenére és hangokra számítsatok. A jam zenészek számára is nyitott! 

ÓRA: 1000Ft ::: JAM: 500Ft


Hogy mi is az a kontakt tánc?

Ezt a fizikai kontaktuson alapuló improvizatív kortárs tánc-technikát és gondolkodásmódot Steve Paxton indította el 1972-ben. Azóta világszerte elterjedt, önálló nyelvezetet alakított ki, sokak számára életmóddá vált."A tánc a két mozgásban lévő test közötti kommunikáción, valamint azok a mozgásukat irányító fizikai törvényekhez való közös viszonyulásukon alapul - úgy mint a gravitáció, a lendület, a tehetetlenség, a súrlódás, stb. A gyakorlatok tartalmazzák a gurulást, esést, a fejjel lefelé levést, a fizikai kapcsolat pontjának követését, a súly megtámasztását és átadását. A kontakt improvizáció spontán fizikai dialógusok sora, amelyek a mozdulatlanságtól az erőteljes, energikus mozdulatokig terjed." (Nancy Stark Smith / USA)


« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat