2012.09.15. 20.00 Dresch Mihály - Lukács Miklós duó, Szokolay Dongó Balázs - Bolya Mátyás duó

2x2, vagy duokoncert duplán. A hazai folk és etno jazz kiemelkedő egyéniségei adnak duóban találkozót egymásnak ezen az estén.


2x2, vagy duokoncert duplán. A hazai folk és etno jazz kiemelkedő egyéniségei adnak duóban találkozót egymásnak ezen az estén.

20.00 Rohoncz Folkműhely - DUO
Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás
FOLK & IMPRO
Improvizatív kamarazene fúvós- és pengetős hangszerekre
A népzene felől érkezve, találkozva a történeti zenével és megmártózva a jelen színes zenei univerzumában a népzenei hangszerek a kortárs művészet engedelmes eszközévé értek e két művész kezében. Legyen szó érzékeny kamarazenéről vagy színházi alkalmazott zenéről: a műfaji határok eltűnnek, a duó összetéveszthetetlen hangzása mindig varázslat. Népzenei ihletés, dallamközpontú improvizáció, folklórban kristályosodott zenei gesztusrendszer: valódi alkotó-előadóművészet.

22.00 Dresch Mihály - Lukács Miklós duó
A hazai etno jazz és folk két kimagasló egyéniségének szaxofon/furulya-cimbalom duókoncertje különleges élményt ígér, hiszen külön-külön is elképesztő tudás és invenció jellemzi őket. Zenei kapcsolatuk 8 évvel ezelőtt a Dresch Quartettben kezdődött. A duó először két évvel ezelőtt koncertezett, létrejöttét a kölcsönös zenei együttgondolkodás és tisztelet motiválta. A műsoron Dresch saját szerzeményei mellett népzenei feldolgozások és jazz sztenderdek is felcsendülnek.

Szokolay Dongó Balázs - Bolya Mátyás

 

 

 

Jegyár: 1300 Ft

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat