2012.09.05. 18.30 Szezonnyitó táncház

A legjobb táncház széles e hazában


A Fonó nagyszabású szezonnyitó táncháza

Km.: Szeret zenekar, Eszterlánc zenekar, Fonó zenekar, Poros zenekar, Erdélyi zenészek klubja, Berka zenekar, Fanfara Complexa, Góbé zenekar, Felvonó zenekar. 

Három különböző teremben párhuzamosan fog szólni a muzsikaszó, kilenc zenekar lép fel! A pajtában a Szeret, az Eszterlánc, a Fonó zenekar, a Poros, és az Erdélyi zenészek klubja húzza, a színházteremben két moldvai zenekar a Berka és a Fanfára komplexa fújja, a büfénél pedig a Góbé és a Felvonó zenekarok táncoltatják a népet.

A Fonó szellemiségéhez híven azonban nem csak a szórakozás, de a művelődés is teret kap az estén. Pávai István PhD. a Zeneakadémia professzora és a Hagyományok Házának archívumvezetője fogja megnyitni a Hagyományok Házának csodálatos fotókiállítását: zene, tánc, szokás egy angol fotográfus szemével, archív felvételek az Erdélyi Néprajzi Múzeum Galloway-gyűjteményéből.


A Fonó új szlogenje, a „Csak egy hosszú lépés a Fonó” szellemében minden kedves vendégünket meghívjuk egy hosszúlépésre. Érdemes korán érkezni, mert szigorú létszámstop van, és a későn érkezőket már lehet hogy nem tudjuk beengedni.

 

Kapunyitás: 18h
Táncház kezdés: 19h
Belépő: 500 Ft (hosszúlépés jár érte!)
Aki hangszerrel érkezik és muzsikál, annak ingyenes.


A magyar táncház módszer felkerült az UNESCO kulturális örökségei közé
 

 « vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat