2012.05.12. 22.30 Budapest Folk Fest 2012 - Mississippi Big Beat. km. Lányi György (Téka együttes)

A műsoron belül Andor és Boogie a 20-as, 30-as évek dalaival indít és kronólógikusan építi fel műsorát az akusztikus zenétől a bigbeatig.


Boogie és Andor a Dr Valter & Lawbreakers hazai, akusztikus blues csapat tagjaként zenélt először együtt a kilencvenes évek elején, a húszas évek blues specialitásait játszották, szokatlan szerkezetű szerzemények feldolgozásaival és az ennek hatására született nóták bemutatásával szórakoztatták a nagyérdeműt.

Az együtt végig muzsikált több, mint tíz év alatt közelebb hozták a közönség számára a blues nálunk addig még ismeretlen, fekete gyökerű alapjait.
A mostani felállás a régi zenekarban gyűjtött ismeretek és a mai kornak megfelelő, friss hangzásvilág ötvözetét hozza létre, erős vízuális megjelenéssel erősítve az összhatást!
A Mississippi Big Beat zenei világa leginkább R.L. Burnside és  Little Axe által megteremtett un. "Nu Blues Electro" műfaj vonalába tartozik.


.
A hangzást meglepően friss színekkel gazdagítja Lányi György, tekerő és duda játéka, aki a magyar autentikus népzene elemeit csempészi a delta blues zenei szövetébe. Az elektronikus zenei háttérről Jutasi Tamás és más ismert dj-k hivatottak gondoskodni.A blues ősatyjaként és a műfaj megújítójaként tisztelt Robert Johnson születésének századik évfordulóját ünnepeljük ebben az évben. A Mississippi Big Beat folytatja a műfaj modernizálását, a blues alapokat a legmodernebb elektronikus hangzással és effektekkel turbózza fel, és repítenek 1920-években született nótákat a 2011-es hangzásvilágba!
A műsoron belül Andor és Boogie a 20-as, 30-as évek dalaival indít és kronólógikusan építi fel műsorát az akusztikus zenétől a bigbeatig.
A koncert egyben lemezbemutató is, hisz itt mutatja be a zenekar a a holland Black & Tan Recordsnál megjelenő Delta Disco című albumát. (bővebben az albumról itt)Az alkimisták a rap szlengjével, a népzenék nektárjával, a bigbeat ritmusával érkeztek és jól összekeverték ezeket a blues kormos fazekában, amibe véletlenül beleesett egy kis varázs gomba is!

Gál Csaba "Boogie" - vokál, gitárok
Oláh Andor – szájharmonika
m.v. Lányi György (Téka Zenekar) – tekerő, duda

További programok a Fonóban május 12-én:

Les Violons Barbares (Franciaország)
Szászcsávási nap

Párhuzamos program a Bakáts téri templomban május 12-én:
Lukács Miklós-Balogh Kálmán cimbalomduó

Párhuzamos program a Kobuci Kertben:
Folk Maraton

A Budapest Folk Fest 2012 további programjai itt

Jegyár:

2800.-Ft (egész nap)
1000.-Ft (17.00-tól)
diákjegyy: 700.-Ft (17.00-tól)

(a belépő érvényes a Les Violons Barbares koncertjére és a Szászcsávási napra egyaránt)
Alternatív belépő: "Fonó folk válogatás 2012" vagy "Fonó világzenei válogatás 2012" CD vásárlásával is bejöhetsz (1500.-Ft)

 Elővétel a Jegy.hu-n. (katt ide)

       

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat