2012.05.09. 18.30 Budapest Folk Fest 2012 - Táncház: Buda Folk Band és a Keleti Szél Szabadcsapat

Magyar világi népzenészek és a Keleti szél Szabadcsapat táncházat tart.


Program:

18.30-20.30 Tántanítás
20.30 Táncház

A Buda Folk Band városi fiatalokból álló magyar népzenei együttes. Ők már beleszülettek a népzenébe, hiszen szüleik, tanáraik ahhoz a nemzedékhez tartoznak, amelyik Magyarországon a hetvenes évek közepén elindította a városi táncház-mozgalmat. Az otthoni zenekari próbák és a gyakori gyűjtőutak ösztönző hatása végigkísérte fiatalságukat.Tudásukat később népzenei iskolákban és falusi zenészekkel együtt muzsikálva bővítették. Zenéjükben ott vibrál, ott lüktet a semmihez sem fogható eredeti magyar népzene, melybe beleszövődnek máshonnan merített zenei fordulatok, stíluselemek – kívülről jött hatások, amelyek a népzene eredeti szülőhelyétől távol, a nagyvárosban élő embert érik, érhetik. Mindezeket a saját egyéniségükön átszűrve, a Buda Folk Band izgalmas, olykor lírai, mégis energiától duzzadó, sajátos hangzásvilágot teremtett.

A 2007-ben létrejött banda fiatal tagjait olyan zenészek alkotják, akik egytől-egyig, ízig-vérig népzenészek, mégis ha körülnézünk rendre ott találjuk őket a legnépszerűbb jazz és blues zenészek oldalán. A zene határtalan, a műfajok pedig átjárhatóak. 

Buda Folk Band lemeze: Sűrű vándor


Maruzsenszki Andor - hegedű
Takács Ádám - hegedű
Csoóri Sándor - kontra, tambura, koboz, ének
Éri Márton - brácsa
Salamon Soma - harmonika, furulyák
Pénzes Géza - bőgő
Márczi Anna- ének

A Buda Folk Band és a Budapest Folk Fest  vendége a mai táncházban a székelyudvarhelyi Keleti Szél Szabadcsapat. (Kóré Géza prímás, Kóré Mózes, Pál Emil, Orbán Ferenc, Köllő Gergely)


A Budapest Folk Fest 2012 további programjai itt

Belépő: 1000.-Ft
Diákjegy: 500:-Ft
Alternatív belépő: "Fonó folk válogatás 2012" vagy "Fonó világzenei válogatás 2012" CD vásárlásával is bejöhetsz (1500.-Ft)
 

Elővétel a Jegy.hu-n. (katt ide)

       

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat