2012.01.21. 20.00 Magony Trió és Szirtes Edina Mókus és a MagyarVista Social Club

Magony Trió és Szirtes Edina Mókus és a MagyarVista Social Club


MAGONY Trió és Szirtes Edina Mókus

Kovács Ferenc a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb egyénisége, aki csaknem minden műfajban kipróbálta már magát. Rendkívüli sokféleség jellemzi zenei pályafutását.

Tíz éve kezdte kialakítani önálló szerzői munkásságát és saját zenei felfogását, a MAGONY együttes alapításával 2001-ben megalkotta a " kortárs parasztzene" műfaját és sajátos nyers, rusztikus stílusát. Szerzőként a népzenei gyökereket mindig a szabad zene felől közelíti meg,

Kovács Ferenc kortárs etno-jazz együttese, a MAGONY most új felállásban, könnyedebb hangzással mutatkozik be. Műsorukban többek közt Jancsó Zoltán különleges hangulatú megzenésített versei hallhatók. A dalokat Szirtes Edina Mókus énekli. Az eredeti hangzású együttes a jazz és a magyar zene sajátos letisztult fúzióját hozza létre.

A Trió tagjai:

Kovács Ferenc - hegedű, trombita, ének
Kovács Zoltán "Ko" - zongora
Novák Csaba - nagybőgő

Közreműködik:
Szirtes Edina Mókus - hegedű, ének


MagyarVista Social Club

Horváth Sára - ének; Németh Ferenc - ének; Sipeki Zoltán - gitár; Kovács Ferenc - trombita, hegedű; Bágyi Balázs - dob; Oláh Péter - basszusgitár; Csikós Péter - ütőhangszerek; Németh Péter - ének, billentyű

A zenekar egy lemezprojekt utóéleteként jött létre, a tagok többsége Mohácsy Albert „Lili dalai” című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként. A koncertfelkérések nyomán alakult ki 2011 tavaszán a jelenlegi 8 fős felállás, amely azóta már a következő lemezanyagon dolgozik.

A névsorból kitűnik, hogy különböző stílusokat képviselő, saját területükön elismert muzsikusokról van szó. A zenekar nevét egy népművészetéről híres erdélyi, kalotaszegi falu Magyarvista után kapta. Amellett, hogy egy szójátékkal utalunk a világhírű kubai muzsikusokra, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. Azon dolgozunk, hogy sajátos hangvétellel, jól felismerhető egyéni stílusban hozzunk közel egymáshoz különböző zenei világokat.

Belépő: 1500.-Ft

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat