2011.12.28. 20.00 Erdélyi zenék klubja - Magyarpalatkai Banda

Erdélyből származó, immár Magyarországon élő népzenészek havi rendszerességgel jelentkező programja. Mácsingó "Kicsi Náci" Bandája.


Ami belefér- Folk-jazz-világzenei évzáró a Fonóban.
Erdélyi zenék klubja Mácsingó "Kicsi Náci" Bandájával

 Az erdélyi táncház.mozgalom a magyarországi ötlet átültetésével jött létre, két lényeges különbséggel: Ceausescu kommunista diktatúrájának sötét árnyékában és az akkori kulturális elzártságban utóvirágzó paraszti kultúra világítótornyának tövében.

Akkor ugyanis igazi lakodalmakban, igazi nagy prímások játszottak, és a székiek sem csak Kányádi halhatatlanná lett versében táncoltak „fekete-pirosban” a kolozsvári Posta téren. És, bár a szeku azonnal kitüntetett figyelmével, többek közt Kallós Zoltán segítségével mégis, kerültünk legyen bárhova a világban, életünk meghatározó élménye lett az akkori „táncházas” lét.

Szétszóródtunk, de ismét találkozni akarunk. Ebben segít a Fonó Budai Zeneház: havonta egyszer meghirdetjük az Erdélyi zenészek klubját a Fonóban, ahol az erdélyi zenészek mindenkit, mint anno Erdélyben, szívesen látnak és hívnak.
Hogy ismét és ismét átéljük a találkozás örömét, és azt, hogy országtól-kortól-nemzetiségtől függetlenül, összetartozunk.
Kelemen László

Muzsikusok: Székely Levente (Bodzafa, Ördögszekér, Kalamajka), Papp István "Gázsa" (Bodzafa, Gázsa), Major Levente, Szász József, Szász Lőrinc  (Üsztürü),  Kelemen László ( Bodzafa, Ökrös), Pávai István

Ezzel a programmal zárjuk ebben az évben az Erdélyi Zenék klubját és ez lesz az utolsó nagy táncház is a 2011-es esztendőben. Nem szabad kihagyni, melegíts be most a szílveszterre!

Vendégünk: Mácsingó "Kicsi Náci" Bandája.

Jó hír!
Azok, akik a 12.21-ei Utolsó Óra táncházba, illetve a december27.-30. közötti Ami belefér koncertek bármelyikére (Kaláka, Magyarpalatkai Banda, Ferenczi György és a Rackajam, Dresch Quartet) vettek vagy vesznek jegyet, jegyük felmutatásával 20%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá a Fonó Folk Szilveszter belépőihez a Fonó kávézóban. (nyitva 12.00-23.00. a programok napján).

Belépő:1000.-Ft

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat