2011.05.15. Budapest Folk Fest 2011 Reggelig mulatok, Balkan Brass Battle

A fesztivál zárónapja, a Parno Graszt új lemezének ingyenes bemutatójával és jön a Balkan Brass Battle turné. Mndez a Millenárison!


A fesztivál zárónapja, a Parno Graszt új lemezének ingyenes bemutatójával és jön a Balkan Brass Battle.
Mindez a Millenárison!

18.00 Parno Graszt - Reggelig mulatok
Ingyenes lemezbemutató koncert - Millenáris Szabadtéri Színpad

Iratkozz fel hírlevelünkre és május 31-ig bevezető áron juthatsz hozzá a Parno Graszt lemezéhez! A feliratkozáshoz klikk ide.


Kevés olyan autentikus cigányzenekar van, amelyik azután is meg tudja őrizni tisztaságát, miután igazán népszerűvé vált. Sokan elfelejtik, honnan jöttek, hova tartanak és az, ami egykor a hangszerek kíséretében őszintén rezgett a torokban, idővel megkopik, és egyre hamiskásabban szól. 

A Parno Graszt szerencsére az a csapat, amelyik meg tudta őrizni azt a kedvességet, azt az egyszerűséget és vidámságot, ami zenéjüket leginkább jellemzi. Ez a banda eszelősen szerethető, és pont azért, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Nem akarják hagyományörző cigánydalaikat túlcifrázni, mert tudják, mekkora energia lakik fülbemászó dallamaik letitsztultságában.

Parno Graszt - Este felé by fonosound

Koncertjeik alkalmával megelevendik a vidéki kocsma pálinkaleheletű hangulata, zörögnek a szekerek, pörögnek a szoknyák és suhognak a falevelek. Amikor először hallottam őket, nem tudtam betelni a látvánnyal, a zenészek szendvedélyesek, a szemek izzanak, az énekes asszonyok csípői ringanak. Ha némajáték lett volna, akkor is elnéztem volna őket órákig. A kannás egyszerre két kannán játszik, a szájbögő futamok megunhatatlanok, a dalszövegek klasszikusok, a taktus pedig előbb utóbb bárkit táncra perdít. 
 
 
 


20.00 Balkan Brass Battle - Millenáris Teátrum

Fanfare Ciocarlia versus Boban & Marko Markovic Orchestra


Készüljetek fel: jön a nagy összecsapás!, 
A Balkán - Románia és Szerbia - a két legfontosabb cigány fúvószenekara akarja eldönteni, hogy ki játszik jobban, ki tudja jobban lázba hozni a közönséget.
Ez az első alaklom, hogy együtt láthatjuk egy színpadon a Boban & Marko Markovic Orcestart és Fanfare Ciocarlia-t. Mindkét zenekar egy időben lesz a színpadon, egyszerre játszanak,
Több, mint egy csata, királyi párbaj! Balkáni New Orleans. Az egész majdnem két órán keresztül tart, mindkét banda küzdeni fog, hogy ki a színpad királya. Győzelemet a közönség lelkesedése dönti majd el. Kik az igazi balkáni rezes királyok? Táncoló lábak és éljenzés hangja fogja megmondani a választ!
Aki ott lesz, az nem fogja elfelejteni ezt a koncertet! 

 Jegyár: 5500.-Ft, előadás napján: 5900.-Ft

Vásárolj jegyet az interneten!


Linkek


Budapest Folk Fest 2011 nyitórendezvénye

Budapest Folk Fest 2011 második napja

Budapest Folk Fest 2011 harmadik napja

Budapest Folk Fest 2011 negyedik napja

Budapest Folk Fest 2011 ötödik napja

Vásárolj jegyet az interneten!

A PORT.hu a Fesztivál fő médiatámogatója


 

  

 

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat