2011.05.07. 19.00 VI. Mundruc népfocitorna

Eredményhirdetés és össznépi mulatság hajnalig


VI. Mundruc- népfocitorna

Mátyás István "Mundruc" (Magyarvista 1911- uo. 1977), Erdély- Klotaszeg- Nádasmente tájegységének legkiemelkedőbb táncos egyénisége, Martin György néprajzkutató legkedvesebb adatközlője.
A "népfocitorna" a közösségteremtés új formáját teremtette meg a táncházmozgalom résztvevői között.

A kupa ötlete egy néptáncosokból és zenészekből álló baráti társaság (Bartók, Bem, Bihari, Folk Boys, Zenészek,) 2008 nyár végén, egy a Mesterségek Ünnepe délutánján, egy a budai vár alatti pályán lejátszott futballmérkőzést követő esti beszélgetése során fogalmazódott meg a csoport tagjaiban. Az első kupa a Bihari János Táncegyüttes vezetője, Neuwirth Annamária javaslatára és segítségével 2008. szeptember 27-én a Csepeli Szabadkikötő Sporttelepen került megrendezésre a hagyományos Biharis Nap délutánján, Bárány Dániel és Korzenszky Tamás szervezésében. A torna elnevezése során egy kimagasló férfitáncos egyéniség, Mátyás István „Mundruc” nevére esett a választás. A bajnok jutalma a Mundruc-vándorkupa. A kupa eredményhirdetését követően a résztvevők hagyományosan eljárják Mundruc legényes pontjait. Az azóta félévente megrendezésre kerülő, egyre népszerűbbé váló egynapos tornán neves táncegyüttesek és zenészek vesznek részt.

Résztvevő csapatok: a kétszeres bajnok Bihari János Táncegyüttes, az egyszeres bajnok Zenész Baráti Csapat, a Bem Folklór Egyesület, a székesfehérvári Táncol"kodó" Táncegyüttes, a Közgáz Táncegyüttes, a Kőszobor Társulás, valamint határon túlról a magyarlapádi fiatal hagyományőrző táncosok csapata és a topolya-kishegyesi (Vajdaság) Délvidéki Vadkokosok.

Program:
Május 7. 12:00 - 18:30: Népfocitorna a Mérnök utcai Sporttelepen
Helyszín: Mérnök utcai Sporttelep - műfüves pálya!
Cím: 1119. Mérnök utca 35.
Megközelítés: Móricz Zsigmond körtértől a Hengermalom útig 4 megálló a 41-es, 47-es, vagy 18-as villamossal. Onnan visszafelé az első kereszt utca balra a Mérnök utca.

19:00. Eredményhirdetés, köszöntők a Fonó Budai Zeneházban!
Össznépi mulatás hajnalig a Zenész Baráti Csapat közreműködésével!


« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat