2011.04.10. 10.00 20 éves a Gryllus kiadó - második nap

20 éves a Gryllus kiadó - második nap


20 éves a Gryllus Kiadó - Második nap

"Húsz éve alapítottam a Gryllus Kiadót, hogy végre mi dönthessük el, mikor, mi jelenjen meg, mihez van kedvünk, mire van szerintünk fogékonyság. Első kiadványom a „Pál apostol – dalok Pál levelei szerint” volt. Nem sok esélyem lett volna, hogy ez megjelenjen néhány évvel előtte a monopolhelyzetben levő egyetlen lemezkiadónál (az „A teljesség felé” c. munkám is hosszú évek után kaphatott zöld utat).
Fura volt látni a katalógus számot GLP 001 - akkor még nem volt a CD feltalálva - gondoltam, elég lenne a 001 helyett a 01, minek annyi szám. Most persze boldogan tartom a kezemben a GCD 100-ast a latin nyelvű középkori himnuszokat mai zenével (Heidl György: Creatio; Bognár Szilvia, Lovasi András és a Sator kvartett), és mire a 2011 Költészet Napját megelőző hétvégén sorra kerül a Fonó Budai Zeneház meghívására a kiadó bemutatkozása, már elkészül a GCD 106 is, ez lesz a Hangzó Helikon sorozat 22. darabja.
Először tehát jöttek a Kaláka lemezek és a saját dalok, de hamar csatlakoztak barátaink is. Jó nézegetni, hogy a katalógusban egymás után sorakoznak Sebő Feri, Sebestyén Márta, Cseh Tamás, Palya Bea, Ferenczi Gyuri, Nyeső Mari, a Misztrál és mások munkái. Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy általam szeretett és nagyra becsült muzsikusok kiadója is lehetek." Gryllus Dániel


10.00 – Gyerek koncertek: Misztrál, Lackfi János és a Sajtkukacz zenekar, Kaláka
Belépő: elővételben 1300 Ft, koncertnap 1500 Ft

Igényelj jegyet az interneten. Kattints ide!

17.00 – Beszélgetés a hazai zenei piac helyzetéről: Gryllus Dániel, Ferenczi Gyuri, Horváth László, Lackfi János, Lovasi András,
18.00 – „…amikor az atyafiak együtt muzsikálnak” : Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos19.00 – Sator Quartet és Bognár Szilvia koncertje Vendég : Lovasi András20.00 – Pál Apostol (Gryllus Dániel, Halmos Béla, Ferenczi György és a Rackajam)


          fotó: Lajtos István


Belépő: elővételben 2000 Ft, koncertnap 2200 Ft

Igényelj jegyet az interneten. Kattints ide!

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat