2011.03.12 20:00 Kazai Ágnes, Harcsa Veronika

Két gyönyörű és nagyszerű énekesnő zenekaraikkal. Jazz faltól, falig!


Tavaly novemberben találkozhatott a Fonó közönsége először Kazai Ági Quartetjének és Harcsa Vera zenekarának közös koncertjével.
Nem véletlen, hogy a közös koncertet említünk, hisz egyrészt barátnőkről van szó, másrészt az est egy fantasztikus hangulatú jam-sessioné alakult át, hatalmas sikerrel! Ezt próbáltuk az alábbi videón is megörökíteni.
Biztosak lehetünk abban, hogy a tavaszi "come back" is tartogat valami különlegeset, hisz a két zenekar a hazai jazz élvonalát képviselik.

20:15  Kazai Ágnes

Kazai Ágnes 8 éves korától kezdve zenei pályára készült. A miskolci Fazekas Utcai Általános-és Zeneiskolában klasszikus zongorát, később a szintén miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában klasszikus éneklést tanult.
Az érettségi után érdeklődése a jazz zene felé fordult és 18 évesen megalakította első zenekarát, amellyel évekig koncertezett. Az egyik koncert alkalmával felfedezte Magyarország egyik legjobb jazz zenekara (a Balázs Elemér Group) és hamarosan az énekesük lett. Európa-szerte turnéztak és 2004. végén együtt vettek fel zenét egy magyar-amerikai koprodukcióban készült játékfilmhez (Salamon András: Getno).A 2005-2006-os tanévben Európa egyik legrangosabb zeneakadémiájának jazz-ének szakára járt, a Kunstuniversität für Musik und darstellende Kunst-ra, Grazba. Számos televíziós műsorhoz és rádiójátékhoz komponált zenét. Jelenleg saját dalain dolgozik, melyekből kvintettjével hamarosan demofelvételt készítenek.
Tervei között szerepel első szerzői albuma zenei anyagának rögzítése. 2011-ben diplomázik a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakos hallgatójaként.

A Quartet tagjai: 

Kazai Ági - ének
Tálas Áron - zongora
Komjáti Áron - gitár
Csizmás András - bőgő
Nádor Dávid - dob
 

 21.30 Harcsa Veronika

Harcsa Veronika jazzénekesnő, 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát (tagjai: Blaho Attila zongorista, Majtényi Bálint dobos és Oláh Zoltán nagybőgős), mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low című, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. Alemez 2007. júliusában jelent meg Japánban a Nature Bliss kiadónál, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott.

Veronika második, You Don’t Know It’s You című albuma 2008. Januárjában jelent meg. A korongon tizenhárom saját szerzemény hallható, a róla kimásolt „Too early“ című dal hetekig vezette az MR2-Petőfi Rádió játszási listáját. A lemez 2008. áprilisában Japánban is megjelent, és szintén listavezető lett. Május elején kinti kiadójuk meghívásának eleget téve a kvartett nagy sikerű turnét adott Japánban.

Szűk egy éven belül, 2008. novemberében az A38-on teltház előtt mutatták be a Red Baggage című harmadik Harcsa Veronika lemezt, amely azóta – a You don’t know it’s you-val egyetemben – tripla jazz aranylemez lett Magyarországon.

Saját quartettje mellett Veronika számos jazz és elektronikus zenei, valamint kortárs művészeti produkció aktív résztvevője. 2005 óta az Erik Sumo Band állandó tagja, e mellett énekelt az Off Társulat két kortárs táncos koreográfiájában: a Fészek és a Szomjas vagyok című előadásokban. A Puskás Tamás rendezésében színpadra álíított Shakespeare: A velencei kalmár című előadásának zeneszerzője, zenekarával az előadások élő kísérője. Vendégként olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Nicola Conte Jazz Combo, a Thomas Siffling Trio, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Korai Öröm, Freestyle Chamber Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, a Fugato Orchestra és a Colorstar.

Különféle zenei fesztiválok résztvevőjeként fellépett már Japánban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Izraelben, Görögországban, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában.

Az énekesnő több rangos elismerést is kapott: 2009 februárjában a Magyar Hanglemezkiadók Fonogram Díjai közül Veronika kapta az Év hazai jazz albumáért járó díjat második lemezéért. Ugyanebben a hónapban a 40. Magyar Filmszemlén pedig a Legjobb eredeti filmzenének járó díjat kapta az énekesnő és Márkos Albert, az egyébként fődíjas, Utolsó idők című filmért, amelynek anyagából 2009 októberében teltházas filmkoncertet adtak a Művészetek Palotájában.

Legfrisebb produkciója Bin-Jip nevű, elektronikus zenei hatásoktól sem mentes zenekara, amelyet Kaltenecker Zsolt billentyűs, Andrew J schratch DJ és Gyémánt Bálint gitáros társaságában alapított. Belépő: 1500.-Ft, diákigazolvánnyal: 500.-Ft

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat