2011.02.19. 20.00 SzaxoFonó - Plastic Septet, Copacabana Bossa Nova Quintet

SzaxoFonó II.: Tűzkó Csaba és Váczi Dani zenekarai. Házigazda: Ágoston Béla


20:00 Copacabana Bossa Nova Quintet

A Copacabana Bossa Nova Quintetet az énekes-gitáros G. Szabó Hajnal alapította, aki közel 15 éve foglalkozik brazil szambákkal és bossanovákkal, melyek brazil nyelven, autentikus hangzásban szólalnak meg improvizatív elemekkel fűszerezve.
Az improvizációban nagy szerep jut az amerikai jazzt is jól ismerő és stílusosan alkalmazó Tűzkő Csabának és Rieger Attilának

Tagok:

G. Szabó Hajnal - ének, gitár/vocal, guitar
Rieger Attila - gitár/guitar
Tűzkő Csaba - szaxofon/sax.
Földváry Balázs - nagybőgő/bass
Bágyi Balázs- dob/drums


 

21.20  Plastic Septet

A Plastic Septet 2006-ban alakult Budapesten Brezovcsik Gábor (klasszikus gitár, kompozíciók), Váczi Dániel (szopranínó szaxofon, kompozíciók), Lukács Gábor (altszaxofon), Nagy Balázs (tenor szaxofon), Ablonczy Keve (basszusklarinét, baritonszaxofon), Nagy Péter (nagybőgő) és Sárvári Kovács Zsolt (dob) közreműködésével.
 
A tagok többsége klasszikus vagy jazz főiskolai tanulmányokat végzett. Ez a kettősség zenéjükben is megmutatkozik: a kortárs kamarazene szigorú kompozíciós technikája ötvöződik a jazz szabadabb, improvizatív világával. 2008-ban Horror Vacui címmel jelent meg első lemezük a BMC Records gondozásában, jelentős szakmai visszhangot keltve.
 
Számos hazai és külföldi fesztiválon illetve klubban játszottak (részben a Septet előzményének tekinthető Plastic Oharával), többek között Bécsben, Graz-ban, Prágában, Ljubjanában, a spanyolországi Getxo Jazzfestival-on, a Szigeten, a Budapesti őszi Fesztiválon, a MOL Jazzfesztiválon, valamint legutóbb, 2010 júliusában Madridban, az Europa en Vivo rendezvény keretei között.

 

 Belépő: 1500.-Ft, diákigazolvánnyal 500.-Ft

 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat