2011.02.18. 20.00 Független Kiadók sorozata - Folkeurópa:Mohácsy Albert és a MagyarVista Social Club: Lili dalai.Lemezbemutató koncert

Egy csendben megjelent, nagyon személyes album bemutatója, amely méltán lehet a tavalyi év legjobb és legizgalmasabb viágzenei meglepetés lemeze.


A FolkEurópa bemutatja:

Mohácsy Albert és a MagyarVista Social Club:
Lili dalai

Előzenekar: Bágyi Balázs Quartet

"Az élet egyszeri, felkavaró helyzeteiben feltolulnak bennünk az érzések, nem tudunk tőlük szabadulni, rágódunk rajtuk, újra és újra végigjárjuk ugyanazokat a köröket. Utazások felvillanó emlékei, szerelmek és szakítások, egy gyermek születése körüli gondolatok egymást átszövő halmazát tükrözi ez a CD, népdalok és versek különböző stílusú, mégis egységes hangulatú feldolgozásával.

A lemezen a – nagybőgős népzenész – szerző korábbi kísérletezéseit követően egy újabb nekirugaszkodással másformában feldolgozott népzenével jelentkezik. A sokoldalú zenekar jelentette lehetőségek birtokában bátran nyúl a hangszereléshez, szövegekhez, hangulatokhoz. Ezzel együtt akusztikus marad a muzsika, a „korszerűség” ebben az esetben sem az elektronika öncélú betolakodását jelenti. A szerző célja, hogy friss, mai, szélesebb rétegek számára is fogyasztható zenék szülessenek. A „Lili dalai” e filozófia mentén olyan hangzással jelentkezik, amely egyszerre nyugszik hagyományos alapokon, és szól korunk emberéhez. Zenei nyelve a pop/rock-kultúrán felnőtt generációk számára ismerős, ugyanakkor felkeltheti a kíváncsiságot a ma is értékálló autentikus gyökerek iránt.A MagyarVista Social Club nevét a népművészetéről híres erdélyi, kalotaszegi falu, Magyarvista után kapta. A lemezen hallható, válogatott zenészekből álló csapat neve amellett, hogy utal a világhírű kubai muzsikusokra, azt fejezi ki, hogy nekünk is van mire büszkének lennünk…" 


Képek a próbáról itt


Kritikák a lemezről:

Quart
Folkmagazin
Riff.hu
New Noise
NyugatMA


A zenekar magját ezen az estén a Bágyi Balázs Quartet képezi, ők a lemezbemutató előtt játszanak egy félidőnyit önállóan is. A többi közreműködő összeválogatása abból a szempontból történt, hogy minél sokoldalúbb zenészek játsszanak, így is segítve a létszámcsökkentés hálátlan, ám szükséges feladatát. A résztvevő népzenészek vállalják a koncertek után szabad, táncházi muzsikálást is, ezzel színesítve az est programkínálatát.

Ágoston Béla (basszusklarinét, szaxofon, dorombének), Bágyi Balázs (dob), Gera Attila (tárogató, klarinét, fujara), Gombai Tamás (hegedű), Horváth Sára (ének, vokál), Kovács Ferenc (trombita, hegedű), Lázár Zsigmond (billentyűs, brácsa, hegedű), Mohácsy Albert (cselló, nagybőgő), Nagy Zsolt (brácsa), Németh Ferenc (ének, próza), Oláh Péter (basszusgitár, nagybőgő), P. Szabó Dániel (cimbalom), Sipeki Zoltán (gitár), Tűzkő Csaba (szaxofon).

Belépő: 1500.-Ft, diákigazolvánnyal: 900.-Ft
Akciós CD ára 2500.-Ft, ami egyben a belépő is lehet a mai koncertre.

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat