2010.11.06. 20:00 Fonó15 - Herczku Ágnes & Nikola Parov, Azuma Clan és Balogh Dezső és zenekara, Civil Rádió szülinapi party

Ha világzenéről illetve a kortárs ethno-jazz-ről van szó, Nikola Parov megkerülhetetlen személyisége a műfajnak.


Nikola Parov Quartet

Ha világzenéről illetve a kortárs ethno-jazz-ről van szó, Nikola Parov megkerülhetetlen személyisége a műfajnak. Nikola A 80-as években kezdte pályáját Budapasten, ahol a Zsarátnok, Barbaro együttesek alapitójaként beirta magát a magyarországi ethno-rock mozgalomba. A 90-es évek elejen Gado Gábor jazz gitárossal játszott, majd megalapitotta a Riverdance Orchestra-t amely a Riverdance Show-val többször körbeutazta a világot. Hazatérve Nikola megirta a Naplegenda táncprodukció zenéjét amelyet az Állami Népi Együttes a mai napig hatalmas sikerrel ad elő. Nikola a Naplegenda produkció révén talákozott Herczku Ágnes énekessel.

Herczku Ágnes rendkivűl gyorsan a magyar ethno-kortárs énekes mezőny csúcsan találta magat. Hihetetlen affinitása a különböző műfajok iránt, a legkeresettebb, és legelismertebb nepdalénekessé tette. A Magyar Állami Népi Együttes szólistájaként megszámlálhatatlan kiadvány és produkció fűződik már a nevéhez.

Nikola Parov Quartet már évek óta folyamatosan dolgozó zenekar, gyakorlatilag ugyanazzal a felállással, sajátos Nikola Parov feldolgozásban mutatja be a magyar, karpát medence, és Balkan zenei világát.

Nikola Parov Quartet tagjai

Herczku Ágnes: ének
Nikola Parov: gitár, buzuki, kaval gayda,nickelharpa, klarinét, flutes , vocal
Fodo: percussions, keyboards
Wertetics Szlobodan: tangóharmónika

Hamori Máté -gitár

Fonó15 - Szubjektív: Herczku Ági és Nikola Parov

Herczku Ági honlapja

Nikola Parov honlapja

Herczku Ági lemezei

Nikola Parov lemezeiAzuma Clan

Az eddig mindössze egy lemezzel (Stealth) rendelkező Azuma zenéjének eredeti célja z igényes örömzenélés és pozitív életérzések átadása a közönségnek. Stílusuk nem kategorízálható, hisz a népzenék, az afo-latin, country ötvözésén keresztűl a jazz kedvelőkön kívül a minőségi szórakozásra vágyó közönséget is szeretnék megszólítani a multikulturális muzsikájukkal.Balogh Dezső és Zenekara

Balgh Dezső klarinétművész koncertje átfogó képet ad hangszere stílusokat, és korszakokat átívelő sokszínűségéről. Műsorában egyaránt hallhatóak tárogatón előadott ősi erdélyi dallamok , valamint a klasszikus klarinétmuzsika. Mindezeknek a virtuóz roma muzsika ad keretet.


Belépő: 1500 Ft, diákigazolvánnyal: 200.-Ft

    

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat