2010.09.24. 20:00 Fonó15 - Bognár Szilvia, Fanfara Complexa, Amaro Suno

"Nem is tűnik oly régnek, hogy barátnőmmel Vas megyéből robogtunk vonaton a táncházas körökben hamar legendás hírűvé vált Fonó első szilveszteri mulatságára. "(B.SZ.)


Bognár Szilvia és zenekara

Semmicske énekek szerelmekről, a boldog és boldogtalan menyasszonyságról, elválásról és elengedésről, barátságról, szeretetről, eleve elrendelt sorsokról… Leginkább a magyar népdalok nyelvén, de karöltve a csuvasok rokondicsérő költészetével, a cseremiszek finom, könnyedén táncos dalocskájával, a bolgárok hegyek között hasító, messze hangzó énekével.
A koncerten új zenei köntösbe bújtatott népdalok és balladák csendülnek fel, melyek az egykori hagyományos népi kultúra titkait, üzenetét őrzik, de megfejtésük, megismerésük örömöt jelent a mai kor embere számára is. Nem csupán a dallamok szépsége, a szövegek örökérvényűsége megragadó, de a bennük rejtve fennmaradt szokásrend, hit- és hagyományvilág is.
Bognár Szilvia – ének, Bede Péter – szaxofon, Gerzson János – oud, koboz, gitár
Gyulai Csaba – ütőhangszerek, Rácz Krisztián – gitár, Thurnay Balázs – bolgár kaval
Zeneszerző: Kovács Zoltán – nagybőgő, basszusgitár

Lemezajánló

Bognár Szilvi oldala

Fanfara Complexa

"Bede Péter azon előadók közé tartozik, akik a magyar népzene és a jazz fúzióján egészen kivételes módon, mindkettőben nagy jártasságot és tudást szerezve, kellő alázattal munkálkodnak.
Állandó muzsikusa hazai táncházaknak, tagja volt a Kardos négyesnek, a Tűzkő Septetnek és a Besh o droM zenekarnak, Balogh Kálmán cimbalmossal világszerte koncertezik.
Saját együttese a Fanfara Complexa, mely a legjobb, főleg fiatal - moldvai és jazz zenében jártas - muzsikusok formációja, akik rendkívül pörgős balkáni és román népzenei elemekre épülő kortárs ethnozenét és moldvai tánczenét játszanak, amelyet lehet ugyan hallgatni is, de nehéz megállni tánc nélkül
.'  -Bognár Szilvi ajánlója-

Bede Péter - szaxofon, Sófalvi Kiss Csaba - szaxofon, kaval, Róka Szabolcs - koboz, ének
Benke Félix - dob, doromb, pilinkó, Salamon Soma - harmónika
Még több info a Fanfara Complexáról

Amaro Suno

Hosszú évek után végre újra alakult a legendás Amaro Suno együttes. Az autentikus városi cigány folklór legjelesebb képviselői. Az együttest a tradíciók alázattal való folytatása és a jó kedv jellemzi. Hitelességét a tradicionális hangszereken játszott saját szerzeményű dalok adják. Az együttes szünetelése alatt a tagok jó részt a Ternipe együttesben zenéltek. Így az újra alakult formációban a Balogh lányok varázslatos hangja , és természetesen Farkas István, a Muro shavo Kiki, a Bilako dalok szerzője szolgáltatja a tapl alá valót.

A zenekar neve magyarul annyit jelent: A mi álmunk.

Az együttes tagjai:, Sztojka László – nagybőgő, Bihari Zsolt – tambura, gitár, szájbőgő, Farkas István- mandolin, ének, Balogh Mária –ének, Balogh Tünde ének

 

 Belépő: 1500.-Ft, diákigazolvánnyal 200.-Ft

 
Fonó 15 szeptemberi programjai részletesen

 

   

2010.09.24. 20:00 Fonó15 - Bognár Szilvia, Fanfara Complexa, Amaro Suno

"Bede Péter azon előadók közé tartozik, akik a magyar népzene és a jazz fúzióján egészen kivételes módon, mindkettőben nagy jártasságot és tudást szerezve, kellő alázattal munkálkodnak. " Bognár Szilvia


"Nem is tűnik oly régnek, hogy barátnőmmel Vas megyéből robogtunk vonaton a táncházas körökben hamar legendás hírűvé vált Fonó első szilveszteri mulatságára. Amit persze megannyi táncház, koncertélmény, hagyományőrzőkkel való találkozás és lemezfelvétel követett. Mi több, számomra nagy találkozások, egy-egy életre szóló barátság születésének színtere is a zeneház. S most, íme, alkalmam lesz saját csapatommal sok erőt, kitartást, kiérdemelten szép jövőt kívánni a 15 éves jubileum alkalmával! Isten éltesse a Fonót, a Fonósokat!!! " (Bognár Szilvi)


Fotó: Vancsó Zoltán

Infok és videók a koncertről és a fellépőkről.

Belépő: 1500.-Ft, diákigazolvánnyal 200.-Ft

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat