2010.09.08. 20.00 Ingyenes szezonnyitó Utolsó Óra táncház

Indul az őszi táncházi szezon. A Szászcsávási Zenakarral és az Üsztürüvel kezdünk este 8-kor.


Az őszi évad első  táncháza, amely hagyományosan ingyenes, másrészt a következő négy hónap tematikáját is felvezeti: : Szászcsávási táncokkal ismerkedhet meg minden lelkes táncos, aki szerdánként a Fonóba látogat.Az emelkedett ritmus, dallamok és a rikoltozások fergeteges hangulatot eredményeznek, melyet mindenkinek meg kell tapasztalnia. A félév során többször ellátogat a fonóba a Szászcsávási zenekar is, hagyományörző táncosok kíséretében.

.

Szászcsávás Erdélyben, Maros megyében található a Kis-Küküllő völgyében. A méltán híres Szászcsávás Band már közkedvelté tette a zenét, de a hozzá tartózó tánckincs is legalább annyira színes és szerethető, mint a muzsika.A Szászcsávás környéki hagyományos magyar táncrend sűrű verbunk-ból, csárdásból, székely verbunkból, féloláhosból és szökőből áll.

A sűrű verbunk helyi neve a pontozó. A csárdás, széles tempóhatárok között előforduló fent hangsúlyos, igen sok páros forgást tartalmazó páros tánc, a szökős ennek gyors tempójú változata, melyben gyakran előfordul, hogy a pár elengedi egymást, és a cigány hatásoknak engedve egyéni figurázásokba kezdenek.

Muzsikál a Szászcsávási zenekar és az Üsztürü zenekar Házigazda: Szücs Gábor és párja.


« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat