2010. 09.03. Újbuda Jazz Fest. - Juhász Gábor Trió

„Juhász Gábor már régen nem zenész. Zenészként elsajátította, sőt, kisajátította magának mindazt, amit lehetett, és csendesen továbblépett:


„Juhász Gábor már régen nem zenész. Zenészként elsajátította, sőt, kisajátította magának mindazt, amit lehetett, és csendesen továbblépett: elkezdett beszélni. Műveltsége, szakmai tudása, zeneszerszáma kezd mellékessé válni, a dalokból, a hangulatokból, a lemezekből egy olyan művész szól hozzánk, aki ugyan zenéül beszél, de azt mondja és úgy, amit a beszélgetőtársa hallani akar és hallani tud.”
-Jónás Tamás-

Juhász Gábor legalább két tucat formációban játszott az elmúlt húsz évben, többek között olyan prominens zenekarokban, mint a Tin-Tin Q, a Balázs Elemér Group és a Mirrorworld. 2006-ra azonban mindegyikből kilépett, megalakította a saját trióját, emellett több fontos projektet (Marozsán Erika - Szakíts ha tudsz, Szalóki Ági, Herczku Ágnes, Bognár Szilvi - Szájról szájra, Szalóki Ági - Karády Dalok) indított be.
Papesch Péter alapítója a Europian Mantrának, tagja Presser Gábor produkcióinak, de számos más lemezen is hallható játéka, például Marozsán Erika „Szakíts ha tudsz” című albumán.
Fodo is rendkívül sokoldalú zenész, vezetője az Azuma Clannak, zeneszerzője Bíró Eszter produkcióinak, Nikola Parov zenekarának ütőse és zongoristája.

Ez a trió képezi Juhász Gábor tavaly megjelent, komoly szakmai és közönség elismerést arató ”1978” című szerzői CD-jének zenekari törzsét, de rajtuk kívül hallható a lemezen László Attila, Borbély Mihály, Schreck Ferenc játéka is.

Juhász Gábor a leggyakrabban hallható gitáros ma Magyarországon, tanulmányai és tapasztalatai a legkülönbözőbb improvizációs stílusokban rendkívül sokrétű muzsikussá tették, játéka kiforrott és mély, triója az egyik legjobb zenekar a szcénában. Az Újbuda Jazz Fesztivál  vendége a Fonóban a Juhász Gábor Trió.

Juhász Gábor - gitár
Papesch Péter - baszusgitár
Fodo (Födő Sándor) – ütőhangszerek

Belépő: 1000.-Ft, diákigazolvánnyal 200.-Ft


 

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat