15 éves a Fonó

...célunk, hogy további társadalmi megbecsültséget szerezzünk a néptánc, a hangszeres népzene, a jazz és az ezeket ötvöző világzene számára.


  15 éves a Fonó

 

"Azt akartuk, hogy legyen egy hely, ahol össze lehet jönni, megismerni mások örömét, bánatát, gondolatait – a zenét, a táncot, a szót. A Fonót civil kezdeményezésként hoztuk létre, hogy elősegítsük a magyar zenekultúra különböző szegmensei közötti kommunikációt, társadalmi megbecsültséget szerezzünk a néptánc, a hangszeres népzene, a jazz és az ezeket ötvöző világzene számára. " – írtuk 1995-ben, első bemutatkozó anyagunkban.

Az álláspontunk semmit sem változott azóta. Tizenöt esztendeje nyitotta meg kapuit a Fonó Budai Zeneház.

A 15 éves születésnap a legjobb alkalom arra, hogy elkezdjük a következő tizenötöt. Nem állunk le, nem akarunk nosztalgiázni, csak egy hosszú születésnapi bulit rendezünk, szeptembertől, decemberig, ahol bemutatjuk mindazt, amit gondolunk a kultúráról, zenéről, értékekről, magunkról. Az első 15 esztendőt meghatározó és a Fonónak, mint műhelynek és megkerülhetetlen kulturális intézménynek profilt adó előadók eljönnek egy-egy különleges koncert erejéig újra hozzánk.

Fonó produkció keretében lép fel a Ghymes szeptember közepén a Művészetek Palotájában. Szalóki Ági, Palya Bea, Boban Markovic, Dresch Mihály, Makám, Besh o Drom és még sokan mások, akik vagy a Fonóból indultak vagy az itt töltött évek meghatározó volt karrierjükben elhozzák produkcióikat, megnevezik és együtt lépnek majd fel azokkal a fiatal tehetségekkel, akik egyrészt még karrierjük elején tartanak, másrészt a „régiek” szerint valamilyen okból érdekesek és meghatározóak lesznek a következő években. 

Az, hogy a jól ismert nevek és a jövő igéretei egy színpadon állnak majd, szimbolikusan is bemutatja a Fonó integráló, értékteremtő műhely szerepét, valamint a befutott előadók jelenléte aranyfedezet a most induló művészek tehetségére.
A 15 éves koncertsorozat keretében együttműködünk a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központtal (FROK). Ennek keretében minden jubileumi eseményen fellép egy-egy roma produkció, s ezeket szervesen beépítjük a fesztivál műsorába.

A 15. születésnap alkalmából komoly kedvezményt adunk azoknak, akik érvényes diákigazolvánnyal érkeznek. ők 200.-Ft-ért juthatnak belépőhöz minden rendezvényünkre. (Ez alól kivételt képez Ringató, a Budai Tangó rendezvények és a Ghymes MÜPA-beli koncertje.)

A Fonó15 októberi koncertjei a Programok menüben ►

Fonó15 - Szubjektív

« vissza a főoldalra
Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház

1116 Budapest Sztregova u 3

+36 1 206 5300 fono@fono.hu
Jegyvásárlás
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön aktuális rendezvényeinkről !

Adatvédelmi nyilatkozat
LiveFromFono
Youtube
musicfromfono
Youtube
Impresszum|Támogatók|Adatvédelmi nyilatkozat